statystyka nie bd obojętny pomóż
piotr: Proszę o pomoc!
W 2 hurtowniach przeprowadzono kontrolę poprawnego ważenia cukru w torebkach. W hurtowni
pierwszej wylsowano 100 torebek. W każdej z nich powinno znajdowac się 1000 gramow cukru.Po
przeważeniu stwierdzono ,że :
W hurtowni 1 jest x śr= 1015 gram D= 960 gram Me= 1000 gramów V= 25%. W hurtowni 2 po zbadaniu
100 wylosowanych torebek okazało sie że x śr = 990 Me= 1000 s= 198 gramow As=−28,0%
Jak można ocenic prace pakowaczy w obu hurtowniach
3 sty 23:25
Gustlik: A sprawdzano procent cukru w cukrze?
4 sty 01:01
Gustlik: Nie wiem, co to jest to V=25 %. 25 % ale czego? I tak samo As=−28 %. Możesz lepiej to wyjaśnić?
4 sty 01:27