pochodna
Aga : Pochodna e2x = e2x czy 2e2x?
Pochodna e−2x = e−2x czy −2e−2x?
3 sty 23:16
Godzio: to 2
3 sty 23:17
Trivial: (e−2x)' = e−2x*(−2x)' = −2e−2x
3 sty 23:18
Aga : tylko sie upewniam, to jak mam (ex2)` = 2xex2 ? si?
3 sty 23:22
Trivial: Tak.
3 sty 23:22
Aga : to jak ma −e−x = e−x ?
3 sty 23:29
Aga : wiem wiem zawracam gitarę, ale wolałabym sie upewnic i zaliczyć przy 1 podejściu
3 sty 23:30
Trivial: Tak.
3 sty 23:30
Trivial: Jeśli to miała być pochodna tam na górze.
3 sty 23:30
Trivial: Ogólnie proponuję po prostu zapamiętać jedną rzecz:
Pochodna funkcji złożonej to pochodna funkcji zewnętrznej razy pochodna funkcji wewnętrznej.
3 sty 23:32
Przemon125: jak rozwiązać tą nierówność? 4sin2 x ≤3 Proszę o pomoc.
3 sty 23:40