pomocy
misia : pomocy ....oblicz objętość kuli której pole powierzchni wynosi 36 pi cm2
3 sty 21:42
Eta:
P
kuli=4πR
2= 36 π => R
2= 9 => R= 3
3 sty 21:49
zzoe: najpierw korzystasz z wzoru na pole kuli 36π=4πr2
wyliczasz r które równa się 3 i podstawiasz do wzoru na objętość. V=3/4πr2
3 sty 21:49
stanislaw:
P = 4πR
2
36π = 4πR
2/:4π
R
2 = 9/
√
R = 3
V = 36π
3 sty 21:51
krystian: Oblicz objętość kuli ktorej pole powierzchni wynosi 36pi
22 mar 10:03
krystian: Kąt roozwarcia stozka ma miare 120º , a promien jego podstawy jest równy 2 oblicz pole
przekroju osowego tego stozka
22 mar 10:13