matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pojemność kondensatora
kiwi:
fizyka Gdy do kondensatora powietrznego o pojemności C naleje się cieczy dielektrycznej o stałej dielektrycznej względnej epsilon=2, to jak zmieni się pojemność kondensatora? Z góry dziękuję za pomoc
3 sty 21:07
Nadek:
Sε
o
C
1
=
d
Sε
o
ε
C
2
=
d
C
2
=εC
1
4 sty 12:07