prośba
ania: sssss ni w ząb mi to nie wychodzi ,jak możesz to zrob to jedno w całości
chociaż

3 sty 19:40
kasia_lublin: o co cho?
3 sty 19:41
sssss: pisz w jednym temacie , a nie zakladasz nowe z kazda wypowiedzia, ulatwi to komunikacje. napisz
jeszcze raz tresc zadania.
3 sty 19:44
ania: prosta o rownaniu y=x+3 i okrąg x2+(y−3)2=18 przecinaja się w punktach A i B.Oblicz długość
cięciwy AB i wielkie dzieki za pomoc
3 sty 20:04
sssss: podstawiasz y= x+3 do rowniania okregu
x2 + (x+3 −3 )2 = 18
2x2 =18 / :2
x2 = 9
x1=3 ⋁ x2 = −3
Punkt A=(x1,x1+3) punkt B=(x2,x2+3).
Ze wzoru na odleglosc punktow od siebie:
d(A,B) = √(x2 − x1)2 + (y2 − y1)2 liczysz dlugosc cieciwy
3 sty 20:07
magda: y=x+3
x2+(x+3−3)2=18
x2+x2=18
2x2=18
x2=9
x=3 lub x=−3
y=3+3=6 y=−3+3=0
A=(3,6) B=(−3,0)
|AB|=√(−3−3)2+(0−6)2=√36+36=√36*2=6√2
3 sty 20:09
ania: dzieki bardzo ,dzieki wam nie bedę kiblowć i maturę moze zdam, wielkie dzięki
3 sty 20:18
ania: jak by ktoś chcial pomoc z polaka to służe pomocą
3 sty 20:22