/?
Ewelina: pomóżcie

sposrod liczb 1,2,....,9 losujemy liczbe zwracamy ja i losujemy po raz drugi. jakie jest
prawdopodobienstwo ze wartosc bezwzgledna roznicy wylosowanych liczb jest wieksza od 1?
3 sty 18:16
Basia:
|Ω|=9*9=81
|x−y|>1
x−y>1 lub x−y<−1
no to licz po kolei
x=1 ⇒ y=3,4,5,6,7,8,9 (czyli 7 możliwości)
x=2 ⇒ y=4,5,6,7,8,8 (czyli 6 możliwości)
x=3 ............................
.........................
resztę (aż do x=9 wypisz sama)
o zsumuj liczbę możliwości
3 sty 18:21
Ewelina: dziekuje slicznie

moglabys zerknąc jeszcze do zadan ktore tez napisałam nie wiem jak mam je
robic...
3 sty 18:29