ciagi
niunia: 1)dana jest suma ciągu arytmetycznego 3+8+13+............=81993 Ile równa sie ostatni
najwiekszy wyraz tej sumy? prosze chociaz o jakies wzory
2)podaj równanie prostej przechodzacej przez punkty A=(−3,7) B=(4,−2) jak wyzej chociaz wzór
i jak zacząć,dzieki wielkie z góry......
3 sty 18:04
Noah: a)3+8+13+....+n=81993
r=5
| | a1+n | |
Sn= |
| *n=81993 gdzie n∊N+ masz zwykle rownaine kwadratowe polizc n i jeden |
| | 2 | |
odrzuc
b)
A(x,y)
y=ax+b do rownania prostej wstaw zamiast x y wspołrzeden a ib i masz ukald 2 rowanin
3 sty 18:15