matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
???
Hania:
funkcja f(x)=x2−4x jest osnaca w przedziale..
3 sty 17:49
Noah:
−b
4
liczby x
w
=
=
=2
2a
2
f(x)=x
2
−4x jest to f−cja kwadratowa zwrocona ramionami do gory wiec bedzie rosnac od(2;+
∞
)
3 sty 17:51