Blondyna: Czy przez drzwi o szerokości 70 cm i wysokości 2m można przenieść lustro w kształcie koła o
promieniu 106cm? jak to obliczyć?:(
3 sty 17:45
biedronka:
pole drzwi
dane:
szer.−70cm
dłu.−2m=200cm
p=a*b=70*200=14000cm
2
pole koła
dane :
r=106 cm
π=3,14
p=πr
2=3,14*106
2=3,14*11236=35281,04
3 sty 18:58
Bizon: biedroneczka ..... kropeczka

.... i chyba też blondi...
3 sty 19:05
Ewcia: hehe

dziękuje
3 sty 19:08
Blondyna: dziekuje!
3 sty 19:09
Blondyna: Jeden z kątów trójkąta prostokątnego ma miare 30stopni, a jeden z boków tego trójkąta ma
długość 20. jaki obwód ma ten trójkąt? Rozpatrz wszytskie przypadki
3 sty 19:29
dero2005:

przekątna drzwi − d =
√0,72+22 = 2,1189 m
średnica lustra = 2r = 2,12 m
nie można przenieść
3 sty 21:20