matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
karolina:
Czy to jest dobrze: [(6−20
1
2
)
1
2
−(6+20
1
2
)
1
2
]
2
= [
√
6−
√
20
−
√
6+
√
20
]= 6−
√
20
*2(
√
(6−
√
20
)*(6+
√
20
)+6+
√
20
= 12−2
√
36−20
=12−2*4=4
3 sty 16:26
karolina:
3 sty 16:43