matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
tenis:
Napisz równianie okręgu o środku w punkcie O=(−1;2) i stycznego do prostej o równianiu x+y+5=0 Ktoś to potrafi zrobić?
3 sty 14:58
Noah:
|−1+2+5|
=d
√
5
6
=d
√
5
6
√
5
d=
5
d=r rowmnanie okregu ma psotac
36
(x+1)
2
+(y−2)
2
=
5
3 sty 15:01
Sabina:
dziękuje
3 sty 15:06