geometria analityczna
Sabina: Dla jakich wartości parametru C prosta o równianiu 2x−3y+C=0 jest styczna do okręgu o
równianiu
x2+y2=13?
PS tam gdzie jest x2 tj x do kwadratu,y2−y do kwadratu ale nie umiem tego tak zapisać.
3 sty 14:51
Skizzo: zrob tak napisz x i potem nacisni SHIFT i 6
3 sty 14:54
Sabina: Poprawiam
x2+y2=13
3 sty 14:54
3 sty 14:54
Sabina: Możesz mi to zrobić?
3 sty 14:56
Noah:
d=
√13
|C|=13
C=13 v c=−13
3 sty 14:57
Sabina: I to jest koniec zadania?
3 sty 14:59
Noah: No tak szukane bylo C
3 sty 15:01
Sabina: ok wielkie dzięki
3 sty 15:02