matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Natalia:
Suma pewnej liczby i jej odwrotnosci jest rowna 5. wyznacz sume kwadratu tej liczby i kwadratu jej odwrotnosci.
3 sty 14:15
Noah:
1
x+
=5
x
1
1
x
2
+
=(x+
)
2
−2=25−2=23
x
2
x
3 sty 14:39
Skizzo:
skad to −2
3 sty 14:51