matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Natalia:
podaj rozwiazania rownania x
3
=x
2
a)1 b)0 c)0,1 d)−1,0
3 sty 10:18
Noah:
zakladamy ze x∊R x
3
=x
2
x
3
−x
2
=0 x
2
(x−1)=0 x=0 v x=1 x∊{0,1}
3 sty 12:38