matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
g
lilo:
Nic z tego nie rozumiem
:( sprawdź tożsamość:
1+tg
2
x
cos
2
x
= sin
2
x
1+ctg
2
x
2 sty 21:41
Noah:
najwazniejsze sa zalozenia wiec zostawim je tobie
1+tg
x
sin
2
x+cos
2
x
cos
2
x
sin
2
x
=
=
a
1+ctg
x
sin
2
x+cos
2
x
sin
x
cos
2
x
zatem
sin
2
x
cos
2
x*
+sin
2
x
cos
2
x
sin
2
x=sin
2
x c.b.d.o
2 sty 21:46