matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy logarytmy ola bogaaa
kajtek:
pomóżcie mi obliczyć te logarytmy
log4 1/pierwiastek z 2
2 sty 21:31
Basia:
1
log
4
=x ⇔
√
2
1
4
x
=
√
2
1
(2
2
)
x
=
2
1/2
2
2x
= 2
−1/2
2x = −
1
2
x = −
1
4
1
1
log
2
= −
√
2
4
2 sty 21:33
kajtek:
dzięki Ci
2 sty 21:38