Marcos:
Ziomale Ratujcie

!
Dane sa dwa okregi wspolsrodkowe.Wwiekszym okregu poprowadzono cieciwe dl 12 cm styczna do mniejszego okregu. Oblicz pole pierscienia kolowego (figury ograniczonej tymi okregami)
Z gory dzieki za pomoc!
11 mar 12:59
sobber:
Z tw. Pitagorasa: r2 + (c/2)2 = R2, więc R2-r2=(c/2)2.
Pole pierścienia: P=πR2-πr2=π(R2-r2).
Po podstawieniu z Pitagorasa: P=π(c/2)2=36 π
12 mar 11:25
kas: a co ty kurw nie znasz się na ulamkach
16 sty 19:02
m: niewiem
14 maj 15:20
lol:
10 sty 15:26
kika:

I co masz liczyć?
10 sty 15:31