nie wiem jak to zrobić
DANA:
2x 2 − 3x+1
∫−−−−−−−−−−−−−−−−−− dx =
√x
2 sty 20:55
Jan:
| | xm | |
Jeszcze jedna, która nie nauczyła się w podstawówce: |
| = xm−n |
| | xn | |
2 sty 21:03
Noah:
| | x2 | | x | | 1 | |
...=2∫ |
| dx−3∫ |
| dx+∫ |
| dx=2∫x3/2dx−3∫x1/2dx+∫x−1/2= |
| | √x | | √x | | √x | |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
=2* |
| √x2−3* |
| √x3+2√x= |
| √x5−2√x3+2√x+C |
| | 5 | | 3 | | 5 | |
Jak jest jakis blad to rpzepraszam
2 sty 21:10
Noah: zamiast C powinno byc 3C
2 sty 21:14
bart: a nie C ?
2 sty 21:18
Karol: Samo C wystarczy chyba
2 sty 21:19
Karol: Samo C wystarczy chyba
2 sty 21:19
Noah: znaczy to jest tak z kazdej calki ma byc C a wiec jesli rozbilem na 3 calki to 3C ale mozna
uznac w zapisie ze c+c+c=C
2 sty 21:20
bart: no jak ja tak zapisalem to nauczyciel mnie wysmial
2 sty 21:21
bart: w ostatniej linijce ta masz
√x2 a ma byc
√x5 ale widze ze pozniej i tak juz jest
zmienione
2 sty 21:24
Noah: wiesz ja do poznania calek mam czas

wiec robie inkognito
2 sty 21:24