granica funkcji
Magda: granica funkcji− może ktos wytłumaczyć co tu się stało
x→25
| | (√x−5)(√x+5) | |
lim |
| =
|
| | x−25(√x+25) | |
nie było mnie nalekcji i nie wiem co tu sie stało jak to zostało rozszezone, przepoisałam
przykład z kartki, z góry dzieki za pomoc
2 sty 20:31
Basia:
licznik i mianownik zostały pomnożone przez
√x+5
po prostu źle przepisałaś
| | (√x−5)(√x+5) | |
= |
| = |
| | (x−25)(√x+5) | |
2 sty 20:39
Jan:
ha ha ha
25 * 25 = 25 u Magdy
2 sty 20:43
Noah: Jan to byl bald w zapisie a nie z zamiarem... a poza tym jest to forum gdzie sie
konsultuje zadania wiec nie krytykuj
2 sty 20:44
Magda: ja tego nie rozwiązywałam tlyko przepisałam, ale dzięki za wytłumaczenie

a ty drogi Janie jak ci się nie podoba, to nie pisz wcale ani tu nie zaglądaj nawet
2 sty 20:47