matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg wpisany w trójkąt
janka:
Ile wynosi promien okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny o boku długości 2 cm
2 sty 20:20
Basia:
r=
1
3
h
a
√
3
h=
2
a=2 policz
2 sty 20:22
Jan:
1
od razu r =
*2*
√
3
6
2 sty 20:47