2 sty 20:10
bart: | | 1 | |
log przy podstawie |
| tak? czy dziesietny? |
| | 9 | |
2 sty 20:11
maja: tak przy podstawie
2 sty 20:13
maja: prosze chciałabym na podstawie tego przykładu zrobić reszte zadan...
2 sty 20:16
bart: log
3−23
1,5
3
−2x=3
1,5
−2x=1,5
2 sty 20:20
bart: zawsze zapisuj sobie wszystko przy takiej samej podstawie
2 sty 20:21
sssss: rozumiem ze chodzi o takie cos:
log
19 3
3√3
jesli tak to:
| | 1 | | −3√3 | |
log19 33√3 = log3−2 33√3 = − |
| log3 33√3 = |
| |
| | 2 | | 2 | |
2 sty 20:21
bart: ja zrobilem dla 3
3√3 wybierz teraz co mialas
2 sty 20:22
maja: sssss dzieki o to mi chodzilo
2 sty 20:28
maja: a tak z ciekawości dlaczego wstawiłeś do −2x i 1,5?
2 sty 20:32