ZBIORY
KAMILA: 2.Zapisz bez użycia symbolu wartości bezwzględnej wyrażenie:
2[−x]−2[x+1] gdy x∊(−1,0)
[4−x]−2[x−3] gdy x∊(4,7)
[x+3]−2[x−2] gdy x∊<−3,2>
3.niech A={x∊R:(x+1)2 ≤ x2+7} B={x∊R:(2−3x)2 ≤ (1−3x)2} C={x∊R: (3−x)(3+x)<zapisz zbiory
A,B,C w postaci przedziałów a następnie wyznacz zbiory :
A/B C/B B/C BUC A∩B AUC B∩C
4,Oblicz[x−2]≥0
[x−2]≤0
2 sty 19:18
sssss: 2.wstaw liczbe nalezaca do tego zbioru i sprawdz czy wyrazenie w wartosci bezwzglednej jest
dodatnie czy ujemne , jesli dodatnie , to opuszczasz wartosc bezwzgledna bez zmiany znaku,
jesli ujmne opuszczasz zmieniajac znak.
2 sty 19:20