karina07: mam tu pare zadanek z którymi nie mogę sobie poradzić.!
1.do wykresu wynkcji f(x)= x - 4x+4 nie nalezy punkt A(0,4) B(-2,16) C(-3,25) D(-4,4)
2. wskaż rówanie osi symetrii paraboli określonej równaniem y=x - 4x + 11 A) x=-2 B=-4
C=11 D) x = 2
21 sty 18:46
karina07: tylko w pierwszym ma byc x do kwadratu
21 sty 18:46
xpt: Ad. 1. do wzoru f(x)=x2-4x+4 postawiasz za f(x) tą liczbę, która znajduje się po prawej
stronie, zamiast każdego x wstawiasz tą wartość po lewej stronie.
Dla A=(0,4) równanie będzie wyglądało tak:
4=02-4*0+4
Punkt nie należy do wykresu jeżeli wyjdzie sprzeczność.
2. Zadanie sprawoadza się do znalezienia wierzchołka paraboli y=x2-4x+11.
21 sty 18:58
sad: παβγδ to bedzie to
21 sty 18:59
sad: ∫awqeqq qαeβeγδeπe∞eΩe∞e≥e⊂e⇒∑e∑∑∑
21 sty 19:00
sad: 4√625
21 sty 19:00
sad: blablblallbalablballbal l jbu bghfjd ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu
bghfjd ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd
ghjdkagvhdsjafjiublablblallbalablballbal l jbu bghfjd ghjdkagvhdsjafjiu
21 sty 19:01