zbiory
Paweł: 1.WYZNACZ A' B' AUB A∩B A/B B/A
a)A={−2,0,1,3,5}
B=(3,7>
2.WYPISZ ELEMENTY ZBIORU A:
A={x∊C:1<x2≤16
A={x∊C: [x] ≤3
2 sty 17:29
holmes.thinking: a)
A'=R/{−2,0,1,3,5}
B'=R/(3;7>
A∪B={−2,0,1,3,5}∪(3;7>
A∩B={3,5}
A/B={−2,0,1}
B/A=(3;7>/{3.5}
2 sty 17:42
holmes.thinking: pierwszy podpunkt z 2 x∊{2,3,4}
2 sty 18:02
Savio:
A∪B={−2,0,1,3,}∪(3;7>
tak a nie
A∪B={−2,0,1,3,5}∪(3;7>
Bo 5 juz jest zawarta w zbiorze (3;7>
2 sty 18:11
holmes.thinking: Nie zauważyłem

dzięki za poprawę.
2 sty 18:13
Savio:
A∩B={5}
tak a nie
A∩B={3,5}
W B jest po lewej ( , a więc 3 do niego nie należy
2 sty 18:13
Savio: Małe błędy robisz, ale to zapewne rozkojarzenie "posylwestrowe" jeszcze ^^
2 sty 18:14
Savio: w 2 ostatnich przykładach również ta 3 ci pomyliła wyniki
2 sty 18:16
Savio:
Co do zadania 2
a) {−4,−3,−2,2,3,4}
bo 1<x2 i x2≤16
b) {−3,−2,−1,0,1,2,3}
bo x≤3 i x≥−3
2 sty 18:32