PROSZE
mateos133: Oblicz pole kwadratu o przekątnej 3√2 o podstawach 8,4 oraz ramieniu 3√2 koła o średnicy 4 .
Rombu o przekątnych 4 i 6 która figurama największe pole.
Prosze
2 sty 16:42
mateos133: NO PROSZE

2 sty 17:00
bart: przepisz to porzadnie jakos..
2 sty 17:02
Marcin W: to nie ma sensu mateos ta treść zadania już Ci napisałem wcześniej.
2 sty 17:08
Noah: nie umiesz podstawic do wzorow?
Kwadrat
d=3
√2
d=a
√3
a=
√6
P=6
druga figura nie wiem co to czy to trapez rownoramieny czy postokatny...
kolo
P=πr
2
d=2r
4=2r
r=2
P=4π π≈3,14
Romb
2 sty 17:12