matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help :(
laik:
Oblicz bez użycia tablic, wartość wyrażenia W=2cos
2
26stopni − 6tg25stopni ctg 25 stopni+2sin
2
26stopni
2 sty 16:23
magda:
W=2cos
2
26
o
+2sin
2
26
o
−6tg25
o
ctg25
o
=2(sin
2
26
o
+cos
2
26
o
)−6*1=2*1−6=−4
2 sty 18:32