Bardzo proszę o pomoc :(
moro: Sprawdź tożsamość: cos2x 1+tg2x1+ctg2x= sin2x
2 sty 15:19
Chvdy: napisz jeszcze raz i użyj dużego U
2 sty 15:20
moro: sprawdź tożsamość
| | 1+tg2x | |
cos2x |
| =sin2x |
| | 1+ctg2x | |
2 sty 15:21
moro: pomoże ktoś ?
2 sty 15:24
Chvdy: | | cos2 x + sin2 x | |
1+tg2 x zrób z tego |
| i tak samo z tym ctg na dole. |
| | cos2 x | |
2 sty 15:25
Chvdy: | | cos2 x + sin2 x | |
czyli na dole masz |
| |
| | sin2 x | |
2 sty 15:27
moro: ok
2 sty 15:28
Chvdy: no i dalej już chyba wiesz wszystko sie ładnie poskraca
2 sty 15:29
moro: taa thx
2 sty 15:32
moro: czyli rozumiem ze ma wyjść sin
2x=sin
2x ?
2 sty 15:56