matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mam obliczyć całke i niewiem jak ją rozgryźć bo trzeba to zrobić bezpodstawiania
Marcin:
1
x
2
+9
2 sty 15:12
Noah:
dx
1
x
∫
=
arctg
+c a>0
x
2
+a
2
a
a
1
1
1
x
∫
dx=∫
dx=
arctg
+C
x
2
+9
x
2
+3
2
3
3
2 sty 15:15