matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz :
Agula:
Oblicz:
1
1
1
+
+ ... +
√
1
+
√
2
√
2
+
√
3
√
99
+
√
100
2 sty 15:11
Noah:
1
=1−{2}
√
1
+
√
2
1
=
√
2
−{3}
√
2
+
√
3
1
=
√
3
−
√
4
√
3
+
√
4
1−
√
2
+
√
2
−
√
3
+
√
3
−
√
4
+...+
√
99
−
√
100
=1−
√
100
=1−10=−9
2 sty 15:19
Agula:
Dziękuję
2 sty 15:57