Proszę o pomoc
Adam:

Pole trapezu, przedstawionego na rysunku, przedstaw w postaci wyrażenia algebraicznego
Prosiłbym tu o pomoc
2 sty 15:09
Adam: skusi się ktoś na to zadanko?
2 sty 15:20
Adam: na rysunku na dole jest 6x
2 sty 15:34
united: może wystarczy P=4x*h
2 sty 15:50
united: a już wiem skad h
2 sty 15:51
Marcin W: nie wystarczy
2 sty 15:51
Marcin W: Pitagoras do h
2 sty 15:51
Marcin W: h=3x
2 sty 15:52
united: h=
6x−2x=4x
więc h= 4xkwadrat+hkwadrat=5xkwadrat
2 sty 15:52
united: 
no wlasnie
2 sty 15:52
2 sty 15:53