matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria równanie
Chvdy:
2sin
2
x=cos2x 2−2cos
2
x = 2cos
2
x − 1
3
=cos
2
x
4
√
3
√
3
cosx=
lub cosx= −
2
2
π
5π
1) x=
+ 2kπ x=
+ 2kπ
6
6
π
5π
2) x= −
+ 2kπ x= −
+ 2kπ k∊C
6
6
dobrze?
2 sty 14:48
Chvdy:
?
2 sty 15:27
Jack:
2 sty 15:29