matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy.
syllabi:
Wiadomo, że log
6
2=a. Wyznacz log
24
36 w zależności od a.
2 sty 10:50
Cavendish:
log
6
36
2
2
log
24
36 =
=
=
log
6
24
log
6
(6 * 4)
log
6
6 + log
6
4
2
2
2
2
=
=
=
log
6
6 + log
6
4
1 + log
6
(2 * 2)
1 + log
6
2 + log
6
2
1 + 2a
2 sty 11:30