oblicz
mika: Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu
√4+2√3*√4−2√3=
oraz
√12+6√27−4√75=
1 sty 22:51
Eta:
1/
√(a−b)(a+b)=
√a2−b2
√(4+2√3)(4−2√3)=.......... dokończ
2/
√12=
√4*3= 2
√3
√27=
√9*3= 3
√3
√75=
√25*3= 5
√3
dokończ już sama
1 sty 22:54
Godzio:
√a * √b = √ab
(a + b)(a − b) = a2 − b2
√12 = √22 * 3 = 2√3
6√27 = 6√32 * 3 = 6 * 3√3 = 18√3
4√75 = 4 * √52 * 3 = 4 * 5√3 = 20√3
1 sty 22:55
mika: czy odpowiedzia w drugim jest 0
bo 2√3+3√3−5√3=0 czy cos pokrecilam?
1 sty 23:02
mika: a odpowiedz na pierwsze zadanie to:
√16−4√3 
?
1 sty 23:06
Eta:
2√3+6*3√3−4*5√3=2√3+18√3−20√3= 0
1 sty 23:07
Eta:
1/ = √16 − (2√3)2= √16− 4*3 = √16−12= √4= 2
1 sty 23:09
mika: oj to pierwsze pokrecilam ale teraz juz jasne. Dziekuje


drugie rozwiazywalam wedlug twoich wskazowek ale wedlug wskazowek Godzia wychodzi to samo.
1 sty 23:15
Eta:
1 sty 23:20