Jakie siły działają na zawiasy?
Trivial:
Mam taki układ do policzenia (wszystkie
pogrubione zmienne są wektorami):
Dane:
W, L, h, d, Ciężar
W rozkłada się na
D i
G równomiernie.
Szukane:
G, D
W = (0, W, 0)
RD = (−L/2, −h/2 + d, 0)
RG = (−L/2, h/2 − d, 0)
D = (D
x, D
y, D
z)
G = (G
x, G
y, G
z)
G + D + W = 0
RD×D + RG×G = 0
Wyszło mi:
D
z = 0
G
z = 0
Prosiłbym o sprawdzenie.
1 sty 22:35
Trivial:
Chochlik w danych!
W = (0, −W, 0)
1 sty 22:36
Trivial:

Dla zainteresowanych umieszczam obrazek.
1 sty 23:04
Trivial: up.
1 sty 23:27
Trivial: up
2 sty 11:17
Trivial: down.
3 sty 17:39
Noah: Trivial jedynie moze Ci pomoc
Basia, Jack, Bogdan, Jakub oni sa po studiach wiec maja
szerszy zakres wiedzy ja jestem jeszcze w LO

ale chetnie bym ci pomogl gdbym wiedzial c i
jak

a nie chce sie pchac
3 sty 17:44
Basia:
Mogę sprawdzić poprawność rozwiązania tylko od strony rachunkowej, bo jeśli chodzi o stronę
merytoryczną nic z tego nie rozumiem, jako, że ostatni raz miałam coś wspólnego z fizyką w
lipcu roku pańskiego 1971 podczas egzaminu wstępnego na studia. Nie muszę chyba dodawać, że
była to fizyka z zakresu szkoły średniej.
Napisz czy o to Ci chodzi, bo jeśli nie tylko, to niestety nie ja.
3 sty 17:54
Noah: Basia material ciagle sie zmienia a my ciagle narzekamy (nowi uczniowie)

"i tak zle i
tak nie dobrze"
3 sty 17:57
Trivial: Chodzi mi tylko o poprawność rozwiązań, a układ jest raczej dobrze.
3 sty 18:58
Trivial: I jeszcze mam takie pytanie, czy nie można tego układu policzyć jakoś szybciej niż tylko
wymnażając kolejne wektory i dodając. Końcowe odpowiedzi wyglądają na proste.
3 sty 19:02
Trivial: .
3 sty 19:30
Trivial: ;s Czy ten układ jest jakiś nierozwiązywalny czy co?

Podobno to zadanie miało być proste wg
tego, co mówił prowadzący.
3 sty 22:30
Trivial:
3 sty 23:00
Trivial: x.x
4 sty 00:23
Trivial: .__.
4 sty 20:22
Trivial: Niniejszym uznaję ten układ za nierozwiązywalny.
4 sty 21:35