prosze o rozwiązanie tylko na ocene dostateczną.indeks(1413)
daniel: Zadania podzielono na 5 grup Na ocenę 3 po 1 zadaniu z każdej grupy, na ocenę 3.5 po 2 zadania
z każdej grupy.
Symbol CJ oznacza cyfrę jedności numeru indeksu studenta
Symbol CD oznacza cyfrę dziesiątek numeru indeksu studenta
Symbol LD oznacza liczbę utworzoną z ostatnich dwóch cyfr numeru indeksu studenta
GRUPA 1. Liczby zespolone
Zadanie 1.
Oblicz
a) b) c)
Zadanie 2.
Rozwiąż równania:
a) x6+64=0 b) 4x3−4x2+x=1
Zadanie 3
Przedstaw w przestrzeni zespolonej zbiór:
A={zC: |z−CJ+CDi|=4} B={zC: |z−CD+CJi|<2}
GRUPA 2. Ciągi
Zadanie 1.
Korzystając z definicji granicy ciągu wykaż że:
a) b)
Zadanie 2.
Oblicz granicę ciągu:
a) b) c)
Zadanie 3.
Oblicz granicę ciągu:
a) b)
GRUPA 3. Badanie funkcji
Zadanie 1.
Oblicz granice funkcji:
a) b) c)
Zadanie 2.
Wyznaczyć punkty nieciągłości funkcji (jeżeli istnieją) i sporządzić wykres funkcji:
a) b)
c)
Zadanie 3
Zbadaj przebieg zmienności funkcji:
a) b) c)
GRUPA 4. Pochodna
Zadanie 1
Wyznacz pochodną funkcji:
a) b) c)
Zadanie 2
Wyznacz (CJ+1)szą pochodną funkcji:
a) b)
Zadanie 3
Korzystając z różniczki funkcji oblicz przybliżone wartości podanych wyrażeń:
a) b) c) d)
GRUPA 5. Całka
Zadanie 1
Oblicz całki nieoznaczone
a) b) c)
Zadanie 2
Oblicz całki oznaczone
a) b) c)
Zadanie 3
Oblicz pole figury ograniczonej krzywymi:
a)y2=x, x=CJ b) y2=x2, y=x2 c) y=x2−x−6 , y=−x2+5x+14
1 sty 19:54
Basia:
przeczytaj co napisałeś (a raczej skopiowałeś)
albo w ogóle brak treści, albo jest nieczytelna
1 sty 19:59