2sin2 2x=1
| 1 | ||
sin2 2x= | ||
| 2 |
| √2 | √2 | |||
sin2x= | lub sin2x= − | |||
| 2 | 2 |
| π | 3π | |||
2x= | + 2kπ 2x= | + 2kπ | ||
| 4 | 4 |
| π | 3π | |||
x= | + kπ x= | + kπ | ||
| 8 | 8 |
| √2 | ||
sin2x= − | ||
| 2 |
| π | 5π | |||
2x= − | + 2kπ 2x= | + 2kπ | ||
| 4 | 4 |
| π | 5π | |||
x= − | + kπ x= | + kπ | ||
| 8 | 8 |
| π | 3π | |||
albo 2x= − | +2kπ lub 2x = − | +2kπ | ||
| 4 | 4 |
| 5π | 7π | |||
albo 2x = | +2kπ} lub 2x = | +2kπ | ||
| 4 | 4 |
| 3π | ||
w drugim przypadku? bo nie wiem skąd masz 2x= − | +2kπ | |
| 4 |
| π | 5π | |||
bo sin tu zamienia sie że jest π−(− | ) co da | |||
| 4 | 4 |