ulamki
babcia: jak zabrac sie za to zadanie

?
znajdz a
−12 wiedzac, ze a=
26+512516+257
1 sty 18:12
Basia:
napisz jeszcze raz; użyj do oznaczenia ułamka U (dużego , bo jak widać przy małym to nie jest
czytelne)
1 sty 18:16
babcia: | | −1 | | 1 | |
znajdz a |
| to ma oznaczac: a do potegi − |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | 26*512 | |
wiedzac ze a= |
| |
| | 516+257 | |
1 sty 19:00
Basia:
a
−1/2 (5
−2)
−1/2 = 5
1 = 5
1 sty 19:09
babcia: | | 26+512 | |
to jest dla mnie logiczne do punktu |
| |
| | 514(52+1) | |
| | 26 | |
czy to sie jakos skraca, ze wychodzi |
| |
| | 52+26 | |
1 sty 19:21
Basia:
ale Ty napisałaś (w drugiej wersji) w liczniku 26*512 wtedy oczywiście się skraca
w pierwszej natomiast masz w liczniku 26+512 , wtedy nic się nie skróci
nie wiem teraz jak miało być
wydaje mi się, że jednak 26*512 bo w tej pierwszej wersji to jest raczej nie do policzenia
1 sty 19:39
babcia: to chochlik, przepraszam
oczywiscie chodzi o 26*512
1 sty 19:51
1 sty 19:55
babcia: dziekuje slicznie
1 sty 20:04