proszę pomożcie mi to rozwiązać
tom12: Proszę niech ktoś mi pomoże plis
Rozwiąż równanie
a)41x2=0
b)x2−16X=0
Wyznacz min i max funkcji
a)f(x)=−3x2+4x−6
b)f(x)=−x2+4x+1
xE<1,3>
1 sty 17:31
tom12: pomóżcie mi pliss
1 sty 19:03
stanislaw:
41x2=0 /:41
x2 = 0
x = 0
x2−16X=0
x(x − 16) = 0
x1 = 0; x2 =16
1 sty 19:06
tom12: dzięki a pomógł by mi ktoś te 2 zadanie 1 przyład rozwiązać pliss
1 sty 19:20
c: 2 zad:
skorzytaj ze wzoru na wierzchołek i sprawdz czy miesci sie on w zadanym przedziale. Jeśli nie
to wartościa najwieksza na przedziale bedzie wartość funkcji dla dla argumentu 1 lub 3.
1 sty 19:32
tom12: dzięki tylko ja nie u mniem tego rozwiązać wg
1 sty 19:36