Wykaż że ....
QBA: Wykaż że dla dowolnych liczb a i b ( b ≠ 0 i a ≠ 0 ) spełniona jest równość:
| a | | a | | a | | a | |
| * |
| = |
| − |
| |
| b | | a + b | | b | | a+b | |
Znajdź trzy pary liczb, których iloczyn jest równy ich różnicy.
Proszę o pomoc
1 sty 15:12
1 sty 15:21
ame_110: i tak niewiem ..
:(
29 kwi 15:27
KAMIL:
| | a(a+b)−ab | | a2+ab−ab | | a2 | |
P= |
| = |
| = |
| |
| | b(a+b) | | b(a+b) | | b(a+b) | |
29 kwi 15:35
ame_110: wiec skoro lewa rowna sie prawej to moge kazda pare liczb podstawic ?
29 kwi 16:08