zbiory
magda:

1.Zapisz w postaci przedziału liczbowego zbiór takich liczb takich liczb x dla których
wyrażenie ma sens liczbowy:
a)√x+1
b)√2−x
c)2√x−4√x−5
d)1/√x+2
2.Zapisz bez użycia symbolu wartości bezwzględnej wyrażenie:
a)[x−2]+[x−1] gdy x∊(−
∞,o)
b)2[x−2]+[x+2] gdy x∊<−2,2>
c)2[−x]−2[x+1]
1 sty 14:23
magda: nie wiadomo o co chodzi z tym rysunkiem
1 sty 15:32
magda: zadanie 2
a) −(x−2)−(x+1)=−x+2−x−1=−2x+1
b) −2(x−2)+(x+2)=−2x+4+x+2=−x+6
c) tu brakuje przedziału ma on być?
1 sty 15:34
magda: 2.Zapisz bez użycia symbolu wartości bezwzględnej wyrażenie:
2[−x]−2[x+1] gdy x∊(−1,0)
[4−x]−2[x−3] gdy x∊(4,7)
[x+3]−2[x−2] gdy x∊<−3,2>
3.niech A={x∊R:(x+1)2 ≤ x2+7} B={x∊R:(2−3x)2 ≤ (1−3x)2} C={x∊R: (3−x)(3+x)<15−(2−x)2}
1 sty 17:44
magda: 3.niech A={x∊R:(x+1)2 ≤ x2+7} B={x∊R:(2−3x)2 ≤ (1−3x)2} C={x∊R: (3−x)(3+x)<15−(2−x)2}
zapisz zbiory A,B,C w postaci przedziałów a następnie wyznacz zbiory :
A/B C/B B/C BUC A∩B AUC B∩C
4,Oblicz

x−2]≥0
[x−2]≤0
1 sty 17:53
magda:
1 sty 20:43
magda: proszę o pomoc
1 sty 20:44
marta200: 2.Zapisz bez użycia symbolu wartości bezwzględnej wyrażenie:
2[−x]−2[x+1] gdy x∊(−1,0)
[4−x]−2[x−3] gdy x∊(4,7)
[x+3]−2[x−2] gdy x∊<−3,2>
3.niech A={x∊R:(x+1)2 ≤ x2+7} B={x∊R:(2−3x)2 ≤ (1−3x)2} C={x∊R: (3−x)(3+x)<zapisz zbiory
A,B,C w postaci przedziałów a następnie wyznacz zbiory :
A/B C/B B/C BUC A∩B AUC B∩C
4,Oblicz[x−2]≥0
[x−2]≤0
1 sty 20:45