..
bart: Godzio chcesz mi pomoc z zad 3b zestaw XII z Aksjomatu?

to chyba bedzie nastepny zestaw, po
tym co wczoraj robilismy

"jakie wartosci moze przyjmowac wyrazenie log itd nie wiem jak to wszystko zapisac..
31 gru 16:20
bart: logb11*b50(b1*b2*b3*...*b60) jest to ciag geometryczny i podstawa ≠1
31 gru 16:22
bart: Inni tez sie moga wlaczyc do zabawy
31 gru 16:23
bart: doszedlem do takiego czegos
q59(b1x*qx +1)=1
31 gru 16:25
bart:
31 gru 16:34
Godzio: Już patrzę
31 gru 16:39
bart:
31 gru 16:40
Godzio:
Nie trudne zadanko

log
b11*b50(b
1*b
2*...*b
60) =
log
b12 * q59(b
160*q
1 + 2 + 3 + ... + 59) = (*)
(*) = log
b12 * q59(b
160*q
1770) =
log
b12 * q59(b
12*q
59)
30 = 30
31 gru 16:44
Godzio:
na ewentualne pytanie odpowiadam za 10 −15 min
31 gru 16:44