matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaki zbiór jest dziedziną tej funkcji,czy jest ona ciągła,ile ma miejsc zerowych
Bartek:
f(x)=
√
x
log
2
(4
x
− x
4
)
31 gru 15:22
Basia:
x≥0 4
x
>x
4
4
x
=x
4
i x≥0 ⇔ x=2 stąd 4
x
>x
4
i x≥0 ⇔ x∊<0,2>
31 gru 15:55