geometria analityczna
Tysia: Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to narysować?
x2+y2=rβ
gdzie r − promień
β− kąt
31 gru 00:28
Bogdan:
Kto wie, czego dotyczy podany przez Tysię wzór ?
31 gru 01:11
Trivial: Wykresów w układach biegunowych? Takie mam podejrzenia.
31 gru 01:27
Trivial: Załóżmy, że trzeba przekształcić ten mieszany wzór na układ biegunowy.
x = rcosβ
y = rsinβ
x2 + y2 = rβ
r2 = rβ
r = β
To równanie spirali.
31 gru 01:33
Bogdan:
Może i tak
31 gru 01:36
Tysia: dziekuje za pomoc
31 gru 13:58