oblicz objętośc ostrosłupa
atrament: Ściana boczna ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest trójkątem równoramiennym o kącie α
przy wierzchołku i ramieniu długości 13 cm. Oblicz objętość tego ostrosłupa, jeśli cos
α2 =
1213
proszę o pomoc
30 gru 23:31
Eta:
to: |EW|= 12
| a | |
| = IEC|= √132−122= √25= 5
|
| 2 | |
to a= 10
H
2= 12
2−5
2= 119 , H=
√119
| | 1 | |
V= |
| a2*H=........... dokończ |
| | 3 | |
31 gru 01:19
Bogdan:

Pozostawiam Tobie
atrament przyjemność samodzielnego ustalenia długości krawędzi
podstawy ostrosłupa (a = 5) oraz długości wysokości h ściany bocznej (h = 12), a także
długość wysokości H ostrosłupa.
31 gru 01:29
Bogdan:
Jakoś
Eto często wpadamy na siebie przy długo oczekujących na rozwiązanie zadań

.
Telepatia czy co ?
31 gru 01:33
Eta:
31 gru 01:36
atrament: dzięki bardzo!
1 sty 18:33