..
bart: −m
3+m
2=4 i wcale nie jest powiedziane ze m∊C
30 gru 22:23
Godzio:
Jeśli trzeba rozwiązać to raczej ciężko
30 gru 22:25
bart: to jest 10 zadanie z tej Twojej ksazeczki

robie ze m∊C i sru
30 gru 22:26
bart: | | 1 | | 1 | |
tylko mi napisz czy sa tam jakies |
| |
| itp  |
| | 2 | | 4 | |
30 gru 22:29
Godzio: 10. m = 1 lub m = 2
30 gru 22:37
bart: oczywiscie pomyslilem znaki i ma wyjsz m3−m2=4 ale i tak 1 z tego nie wyjdzie
30 gru 22:39
Godzio: Z tego nie, ale zdaje się że coś opuściłeś
30 gru 22:40
Godzio:
2x
2 + (m − 1)x − m
2 = 0 Δ ≥ 0 ⇒ m ∊ ...
| m2 − 2m + 1 | | m − 1 | |
| = |
| / * 4m2 |
| 4 | | m2 | |
m
2(m − 1)
2 = 4(m − 1)
m
2(m − 1)
2 − 4(m − 1) = 0
(m − 1)(m
2(m − 1) − 4) = 0
(m − 1)(m
3 − m
2 − 4) = 0
(m − 1)(m − 2)(m
2 + m + 2) = 0
30 gru 22:42
bart: 2x
2 + (m+1)x −m
2=0
| | 1 | | 1 | |
i 1, x1+x2, |
| + |
| maja tworzyc ciag geometryczny wiec |
| | x1 | | x2 | |
30 gru 22:43
bart: no bo ja srocilem to (m−1) i dlatego mialem w rozwiazanuiu tylko 2

dzieki ponownie
30 gru 22:50
bart: ale i tak 1 nie bedzie bo wychodzi ciag 1,0,0
30 gru 22:54
Godzio:
a taki ciąg 1,0,0,0,0,0,0... nie jest geometryczny ?
30 gru 22:58
bart: no dobra niech jest

a z 11 to ja juz pojecia nie mam..
30 gru 23:01