matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory skróconego mnożenia
M:
3
√
1−27
3
√
26
+ 9(
3
√
36
)
2
+
3
√
26
uprość wyrażenie
30 gru 20:49
Eta:
(3−
3
√
26
)
3
= 27−27
3
√
26
+9(
3
√
26
)
2
−26= 1 −27
3
√
26
+9(
3
√
26
)
2
3
√
(3−
3
√
26
)
3
+
3
√
26
= 3−
3
√
26
+
3
√
26
= 3
30 gru 22:02
Eta:
Myślę,że pomyłkowo wpisałaś
3
√
36
30 gru 22:04