matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
da ktos temu rade
mariolaULO:
x
2
−2(4x−3)+6(2−5x)=x(x−3)
30 gru 20:21
Niunia85:
x
2
−8x+6+12−30x=x
2
−3x −8x−30x+3x=−12−6 −35x=−18 /:−35
18
x=
35
30 gru 20:42