matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
mart91:
Bardzo prosta całka (niech znak | oznacza całkę) Oblicz:
dx
|
xlnx
ktoś wie jak to zrobić? jakieś podstawienie? proszę o jakąkolwiek pomoc! Martyna
30 gru 18:45
mart91:
już wiem jak
30 gru 18:48
Marcin W:
lnx=t
1
1
=
lnx
t
1
dx=dt
x
1
1
1
∫
*
dx=∫
dt= dalej sama
lnx
x
t
30 gru 18:49
mart91:
doszłam do tego sama wcześniej
ale dzięki za starania!
30 gru 19:43