obl. pochodną
piotrek: jak obliczyć pochodną?
x=t3 √3
30 gru 18:35
bart: x'=√3*3t2
30 gru 18:37
PIOTR: chyba tak
3t2*√3+t3*0
30 gru 18:38
bart: jaka jest roznica miedzy twoim a moim?
30 gru 18:39
Jack:
bez przesady.. nie ma sensu korzystac ze wzoru na pochodną iloczynu funkcji...
30 gru 18:41
piotrek: w odpowiedziach jest taki o ot wynik:
x'=72 √t5
30 gru 18:45
bart: skad to sie wzioelo?
30 gru 18:52
piotrek: taki wynik jest w odpowiedziach
30 gru 19:12
Agnieszka: Chyba jakaś pomyłka w odpowiedziach
30 gru 19:14
robinka: a dobrze napisałeś to zadanie

x= t
3√3?
30 gru 19:15
piotrek: troche pokręciłem

, zamiast
√3 ma byc
√t
całe zadanie wygląda wiec tak: x=t
3 √t
30 gru 19:21
.: t3*√t=t3*t12 = t72
(t72)` = 72*t52
30 gru 19:39
.: no i na końcu .. :
72*t52 = 72*√t5
Pozdrawiam Jurek Owsiak
30 gru 19:41
piotrek: dzięki wielkie
30 gru 19:47