matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
edzia:
(x + 2)
2
+ (y + 1)
2
− 5 = 0 opisuje: a) koło o S (−2,−1) i r =
√
5
, b) okrąg o S (−2,−1) i r = 5 c) okrąg o S (−2,−1) i r =
√
5
, d) okrąg o S (−2,1) i r =
√
5
wydaje mi się że odp C . ale nie jestem pewna ;> prosze o pomoc
30 gru 14:11
edzia:
30 gru 14:16
Trivial:
c.
30 gru 14:18
edzia:
dzięki
30 gru 14:19